zam jas n arif's FotoPage

By: zam jas n arif

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 5-Jul-2007 07:37 Email | Share | | Bookmark
Kena TAG lagi :D

this time around..kena tag...but for different topic
zam kena tag dengan iena-mama jannah dan phira -mama sofea

reason kenapa diberi nama Abdullah Arif yek?? ramai gak tanya..nape boh nama Abdullah..nama orang lama2..bias orang letak muhammad atau abdul je actually nama arif ni adalah terletak atas bahu papanye..bak kata papa.."dalam buku pon dah tertulis..tanggungjawab untuk memberi nama kepada anak yang lahir, adalah tanggungjawab seorang bapa...so papa yang akan nama untuk anak2 kita..insyallah nama yang memberi maksud..lagipon nama yang kita beri ni haruslah mampu dibawa oleh anak2 kita ni..jangan la bagi nama yang berat..takut dia tak termampu nak bawa nama & tanggungjawab pada nama dia tu"

actually jas ni dia nak kata cerewet tak gak..tapi dia suka letak nama yang simple, bermakna @ maksud yang baik, ejaan dalam rumi yang tak lari dari sebutan jawi, dan yang paling penting kata dia nama musti klasik ..contoh dia suka nama hassan, hussin, abu, abdullah dll..
sejak 5 bulan masa mengandung..kami dah tau jantina baby yang bakal lahir masa tu baby boy..so terlahirlah nama abdullah..zam pulak sibuk nak anak yang nama bermula huruf "A" so sibuk la cari berbulan nama A yang betul2 sesuai dengan nama abdullah dan membawa maksud...pilih punya pilih..zam bagi cadangan letak nama Arif..sbb maksudnye yang bijak/bijaksana, yang pandai..semoga satu hari impian zam nak tengok arif ni jadi anak yang cerdik dan cerdas

so tertulis la dalam surat beranak Abdullah Arif bin Jasmani..bermasud Hamba Allah yang bijak/pandai

sekian terima kasih..
amponnn la..sebab berjela2 plak penerangan mama arif nih..ehehe


MEH kita tag mereka ini

1. http://geejai.fotopages.com/
2. http://miera301.fotopages.com/
3. http://idola008.fotopages.com/
4. http://lindaz.fotopages.com/
5. http://azzaliza.fotopages.com/


REQUIREMENTS : Write about what or how or why you gave the name(s) to your kid(s). QUANTITY: 5 people
TAG MODE: Firstly you leave their blog and post link and add to the list below and secondly you let the blogger you want to tag know that he/she has been tagged by commenting in his/her blog or etc


Thursday, 28-Jun-2007 09:18 Email | Share | | Bookmark
Arif like to scream!!

 
 
Since awal 3bulan lagi...Arif dah pandai guna suara dia.. mula2 dia rajin sangat bercakap...ntah ape2 bahasa ntah..mama ngan papa pon layan je la..ehehe..pastu dia rajin sangat borak dengan friend baru dia (nanti zam up topik..sape kawan baru arif ) bila nampak je kawan baru dia...sure dia senyum n say hiii..ehehe ..tak kira la masa kluar umah, kat umah, or masa gi shopping..pastu kt umah babysitter pon, kak anis kata..semua orang Arif tegur...pantang nampak muka kakak & abang2 yang dia cam..dia sibok bercakap..eehhehe (peramah ke anak mama nih??? )

pastu skang ni..dia dah pandai jelir lidah,huh ntah mana dapat kepandaian tu..tapi kelakar lak mama tengok gelagat dia tu..skang ni hari2..balik umah keje dia menjerit sekuat ati..adus la...kuat plak tu...nampak camera pon moody..sambil tu dok jerit2 nak capai camera..cheh mentang2 baru kenal suara..abih la..pasni dia sibok nyanyi plak kot



Shot using caplio R6 at 2007-06-28

actually bukan takmo upload gambar arif dah botak..tapi sejak pandai nampak camera..dia asik dok tenung camera tu kalau tengah gelak pon...sanggop benti gelak sambil pandang..ish..control macho sunggoh..gambar2 ni mama kumpul dah 2 minggu lebih dah sbb nak wat entry ni.. skang arif slalu moody sbb tu payah nak ambik gambar dia..lagipon mama arif baru tukar gadget baru..still mamai nak guna..beli mahai2..tapi tak reti guna laaa


Wednesday, 27-Jun-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
majlis cukur jambul & aqiqah Abdullah Arif - 9 June 2007

photog dah sampai
tembak dulu
kat luar masih berkemas
View all 52 photos...
majlis cukur jambul arif actually simple je..tak jemput sesapa pon..except relative ngan kengkawan my parents(sbb buat kat umah dorang)..kengkawan kami pon tak dpt jemput ada pon beberapa org je..tu semua tak dtg..huhu..aqiqah arif ni kitaorg lapah kibas..tak buat kambing sbb last minute cari dpt kibas (dagingnye sedap..takde rasa kambing langsung! )..alhamdullillah..majlis berjalan lancar, walaupon panas ya amat
majlis bermula pada 3ptg..berakhir pada 5ptg...
so happy viewing








pic taken by miera@moon and sutan
mmg lawa gambar2 tu..thanks miera


in progress updating.....


Thursday, 21-Jun-2007 06:26 Email | Share | | Bookmark
I miss your hair!!! huhu

 


nanti up gambar botak lak..ehehe


Friday, 15-Jun-2007 07:28 Email | Share | | Bookmark
This entry, dedicated to PAPA

epi besday n epi father's day
since, esok (16 june) hari jadi papa yang ke-33...dah tua ke papa???? even papa kata every year papa muda dua tahun (kengkonon...la perasan muda yek pa ) lusa plak father's day..so mama wat combo dedication bleh



terima kasih papa..kerana sentiasa berada di sisi mama..tanpa papa..takde la arif kan pa walaupon celebrate besday papa tahun ni mama tak bg hadiah dasyat2 cam dulu2..mama harap papa tak kisah (almaklum..semua budget pegi ke Arif je tahun ni )...mama doakan papa dimurahkan rezeki..dipanjangkan umur..dan sentiasa sabar dengan kerenah mama n Arif yek pa

mama harap papa suka la ngan hadiah vacuum cleaner yg mama belikan utk papa ni yek (as per request )..



pasni papa sure makin rajin bantu mama vacuum umah hari2...ish..ish..ish mama ni dah terbalik kut dah ni..patutnye mama bukan papa..ehehhe


credit to miera for jas n arif picture
credit also to Summer Driggs for this lovely freebie LO

mama dah edit skit dr ori sample


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net