zam jas n arif's FotoPage

By: zam jas n arif

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Sunday, 12-Aug-2007 09:40 Email | Share | | Bookmark
Baby n Family PCM Gathering

 
 
 
View all 14 photos...
weekend baru2 ni..zam sesaja organize satu gathering utk ahli2 portal perkahwinan ngan baby/toddler memasing...maklum la...kebanyakkannye semua kenal nick name, tgk gambar kat forum...chatting sesama..tapi ada yang tak penah bersua muka pon...dengan seramai 18 family (sepatutnya 21 family..5 family tak dtg sbb2 tak dpt dielakkan) meriah sunggoh gathering kami pagi tu..dengan makanan yg banyak sekali...(sorry zam dok pk, tgk ape yg terkurang..sampai tak sempat mkn sgt pon )

thank to all..mazzura, linda, diana, nina, ana, bulan, tini, zara, phira, baya, azie, kak salwa, ami, nad, kai (mekasih sbb ko satu2 kaum ayah dr PCM yg sudi join ) termasuk la..miera@moon sbb sudi meriahkan gathering nih..kalo korang nak tau..dia pon ahli pcm gak...

makanan yg korang bawak mmg sedap la yg amat..
ada nasik lemak daun pisang (kul 5 pagi zam ngan jas bangun masak tu..tapi mmg puas hati!), ada meehoon goreng tomyam (thanks nina), mee hoon goreng(azie), kuih apam (tini, ana), kuih tepong pelita (ami), kuih cara berlauk (baya), sandwich tuna (diana), lasagna yummy (kak salwa), puding triffles (phira) dadih (nad), kuih bakar cempedak (mazzura), pai tee ngan letter nugget (zara) dan apple pai yummy (linda)

next time korang masak camni lagik eh..sedap aaaa

utk photog2 semua (miera, sutan, mr.redtarantula..dah 3 org photg yg tak kenalkan diri korang)..mekasih bebyk..sbb shoot gambo utk haritu dan yang penting FOC ( i like)... gambar2 mmg superb..ni kaum2 ibu semua dah tak sabar nak dptkan cd..tunggu eh..nanti zam passkan bila dah dpt..zam akan masukkan skali LO yg zam create sendiri walaupon tak seberapa..ahahaha



Tuesday, 7-Aug-2007 09:06 Email | Share | | Bookmark
Arif 5 months today ;)

Arif ngan nek uda kat bukit beruang


milestone :-

Arif sejak nak masuk 5mos ni lagi la kuat mamam..ehehhe..pastu skang kaki dia mmg la asik menendang..& mama tau dia suka sangat melompat..so mama slalu la dirikan dia tepi sofa..pastu..saje bg dia main dlm walker.. 5 minit je pon (maybe terlalu awal..lagipon takot gak kalo body dia lom cukup kuat kan..tapi dia mmg suka duduk dlm walker.. ) bila dlm walker..dia akan mengesot ke kiri..ke kanan..ke belakang..tapi dia masih tak reti tolak kaki supaya walker tu ke depan pastu arif ni pantang la mama tinggalkan dia sensorang..seminit dua..tup2 jari jemari gebu kaki arif tu sudah masok lam mulot..ape lagi..nganga besar2 yek..adeh...
pastu mama snap la gambar..tgk tu..dia wat muka inesen jek..cam tak bersalah langsong! huhu...lagi dia masokkan kaki dia adalah..cam sedap je dia hisap jari kaki tu...adeh la arif..tak jadik la mama nak marah..terus gelak

bior pon semua org kata..bila baby sudah pandai masukkan jari kaki itu ke dalam mulot tanda mau adek..mama tak percaya sebab..bagi mama tu mmg salah satu milestone..@ movement yg baby mampu lakukan (kira..mmg semua baby la mampu wat camtu ) dalam erti kata lain...mama pon nak sedapkan ati nih..tak mau la org doakan gitu wat masa skang

pst..mama ni suka sunggoh tenung mata arif..sbb akhirnya tercapai gak nak baby bulu mata panjang + lentik..ekekke..alhamdullillah


Sunday, 29-Jul-2007 10:00 Email | Share | | Bookmark
A hectic and wonderful weekend with Arif ;)

hamboi arif
comot la anak mama nih
pose kat tasik perdana
View all 48 photos...
Every weekend masa mama sentiasa je penoh ngan agenda..takde la rehat langsung..ehehe (rasanye sampai bulan posa kot sibok..eheheh)

FIRST ENTRY - Arif ready to eat??
actually entry yg first ni lama dah mama dok peram (nasib tak bertelor ekekeke )
sejak arif 4 months (awal julai) mama dah start bagi arif mamam (even not advisable baby yg belom 6 bulan utk makan..tapi Arif ni mama noticed..dia mmg dah ready..pantang ulur..terus je nganga..ehhehe
so mama pagi2 watkan bubur utk arif..sbb fresh food lagi elok utk baby..cuma sekali sekala tu mama bg dia gebber..itu pon dia ngap abis satu botoi..ekekke


SECOND ENTRY - Outing to tasik perdana
actually tak rancang pon nak pegi..since jas mmg keje hari sabtu 1/2 day..tetiba..petang tu gelap..tapi tak ujan pon..so kejut jas kol 4 bangun tido(ehehe..kes paksa ni) siapkan arif..terus..zaz ke tasik perdana..sms dan calling2 ngan shiem janji nak survey tempat utk gathering mummy portal PCM coming soon
sementara nak tunggu reply shiem dtg ke tak dtg tu..terus je bawak Arif ronda satu taman tasik..ronda2 kat playground..sukanye Arif kat sana..sbb dia tgk ramai budak..dengar suara org jerit2..terus excited..terus jerit sama..padahal kitaorg kluar tu time tido dia tu .. pastu asik nak lompat aje keje dia..bila dirikan dia automatik dia terus lonjak2 angkat kaki lompat2 tak ingat donia...tak reti letih sunggoh la budak sorang nih!! sampai papa ngan mama plak yg penat..pastu bila shiem mai..terus kami sembang..Arif pon jumpa la dgn hadzeq yg cute itu...geram tgk dia..rambot perang..mata coklat!! i loiikee





THIRD ENTRY - besday party
pastu hari ahad plak..pagi2 kami bertolak ke seremban..taman warisan puteri..gi la jengah atok Arif (MIL) ngan mak long, ayah long..dan cousin2 arif semua...lagipon harini ayah ngah arif ada wat besday party utk anak dara berdua..ehehe kaka nuha madihah -11th, ngan kakak khalidhah - 8th EPPI BESDAYYYYY


updating...


Tuesday, 24-Jul-2007 05:20 Email | Share | | Bookmark
Arif 4 months...like to watch football!!

huh semangat sunggoh
amboii kaki cam nak terajang mama je..ekekke
haa..sepak
View all 6 photos...
lama rasanya tak update fp ni kan..komen berjela2 tak dan la nak jawab..huhu..pantang la dok kat pc nih..ade je org call..org pangge..hah ni phone berdering lagi..adeh..

ok back to the topic..bila baca tajuk ni..sure ramai tak caya kan??? biasa baby2 suka la tgk cartoon..tapi Arif ni pelik la..dia suka tgk bola..nanti kalo papanye bukak channel 80, 81, 82 tu..amboii bersemangat dia tgk tv tu agaknye..dia ni terkenan perangai mama masa tengok bola WORLD CUP last year kut..ekekeke..ye lah..last year..mama tak penah miss games..sanggop bangun pagi2 buta semata2 nak tgk bola..sambil tu kami (mama n papa) makan mee maggi pepagi tu..ahaks..lepas abis world cup tu..baru la mama tau..masa tu mama preggykan arif (kira ni anak WORLD CUP 2006 la nih)

ni gambar masa piala asia nih mama snap..kelakar la tgk arif..kaki takmo dok diam..macam dia plak yg sepak bola..ekekke



milestone...

so far mmg dr 3 bulan dulu dia dah pandai berpusing..satu lagi skang dia dah pandai pegang kaki (normal bg baby 4months++)...Arif akan berusahala..cabot socks dia tu..emm..pantang la terlentang..mesti la sibok sgt ngan socks tu..tak pon dia berusaha nak tarik kaki dia sampai ke mulot..ehehe tapi yang kelakar tu..bila dia tarik kaki kanan..terus terlepas kaki kiri..bila sibok plak nak capai kaki kiri...terlepas lak kaki kanan..ahaha kelakar la mama tengok..





Thursday, 12-Jul-2007 08:56 Email | Share | | Bookmark
Arif dah cehat :D

 
 
 
View all 9 photos...
Sorry la auntie2 semua, mama Arif busy la sesgt..memandangkan aset baru sampai (dengan segala printer, notebook, pc)..so mama tengah sibuk menginstall segala..sbb nak deliver kat end user byk fp yang tak sempat buat rounding lagi..nanti2..



Alhamdullillah..Arif dah cehat dah..pas makan ubat..terus pelohnye menderu2 kluar..ehehe

ni ada backdated entry pasal best friend Arif yang mama penah cite dulu tu..ni baru nak reveal..sape best friend Arif tu..jeng..jeng..rasa2nya ramai la babies kan..suka pada toys..Arif sejak pas mama abis pantang..mama belikan Arif toys lamaze ni..kami gelarkan cat-cat..ehehe..sejak dr haritu la..Arif mmg tak bleh la berenggang ngan cat2 dia ni..mana2 pi musti bawak...tak kira dlm keta, kat stroller...kat katil pon musti ada cat2..pastu sambil tgk tv, dia sebok la dok pelok2 cat2 dia tu...kalo tak takmo dok diam bila ada cat2..terus dia borak2 sakan ngan cat2 tu..ntah ape2 bahasa mama pon tak tau..pastu lama2 pas borak2..pas bergelak ketawa samua..dia pon NGAPPPP masuk mulot laaaa


auntie Arif belikan mainan baru dr Glasgow,UK..tapi cat2 jugak idaman hati

Arif new milestone masa 3months++, dia dah pandai berguling..rasanye ramai dah tau kot..yang haritu Arif jatuh katil..eheh..mama tak sedar sbb memasing semau syok tidoq..ehehe..nasib takde pape..pastu dia dah pandai dah pegang botol sendiri..bila mama tolong pegangkan..dia tolaknye tangan mama


[<<  <  1  2  3  4  [5]  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net