zam jas n arif's FotoPage

By: zam jas n arif

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 7-Jan-2008 05:13 Email | Share | | Bookmark
Abdullah Air 10 month today.. 2 months to go

cak
haa..kantoi arif
eee..air lior meleleh..kemain jilat
View all 13 photos...
kejap je pejam celik pejam celik dah 10bulan dah anak mama..dah besar dah..macam2 telatah yg menggelikan hati bile tgk gelagat dia








gambar diedit guna PS CS3


Sunday, 6-Jan-2008 05:24 Email | Share | | Bookmark
my new toy ;)



pelik..nape arif jelir lidah kat salesman tu..suke kot..ehehe

ermm..pasni kena banyak wat try and error nih...kena banyak belajar nih..maklom ler beginner je kita nih...memula try ngan shoot gambar arif dulu


Friday, 7-Dec-2007 03:44 Email | Share | | Bookmark
Hoorayyy Arif today 9 months.. happy 2nd anniversary to me & jas

 
 
 
View all 5 photos...
harini..genap arif umor arif 9 bulan..huhu cepatnye masa berlalu...lagi 3 bulan gelap la umor arif setahun...so far arif makin lasak dan aktif..makin pandai berlakon.. cheeky betol depan mama kemain mengada2 dia..muka pon dah berubah sket dah..uwaaa..cepatnye masa berlalu...rasa cam takmo arif jadik big boy plak...jadik baby jer bleh ke?????



erm..lupe nak bgtau kengkawan.. ahad lepas..our 2nd anniversary..


credit tu zatul ummi ammer

so gi la celebrate makan2 kat TGI friday je..nanti up gambar mkn2 tu..ehehe
sempat la review balik gegambo lama..eheh..time selim..masa kawin..time perot muncit..ekekke..last year..ikot family gi bukit tinggi je..tak de celebrate ape pon..sbb tak larat..perot dah boyot bawak arif..ehehe

erm..tak sangka cepat tol masa berlalu kejap je dah dua tahon jadik isteri org..ehehe.. moga keluarga kami aman bahagia kekal selamanye aminnnnn









Wednesday, 7-Nov-2007 00:00 Email | Share | | Bookmark
Abdullah Arif 8 month

 
 
 







milestone:-

*dah pandai duduk sendiri..

*dah ada gigi 2 batang kat bawah

*dah reti berdiri sendiri..paut je pada sofa, kerusi, almari with 3 step tadaa..dah berdiri..yang sedeynye tak sempat nak tgk2kan dia.. kedebomm..terlentang..huhu..sian anak mama..melalak la gamaknye.. tapi tak sampai seminit..bangun tolak mama dan gi panjat semula..isk..anak mama tak reti dok diam

*ske la bertatih sendiri tepi kerusi..try nak berjalan sendiri..dlm walker jgn cakap la..laju jer

*kuat makan, alhamdullillah..bg ape je semua mkn..tak cerewet.. kalo tak dpt mkn..asik la merengek sebot mamam..mamam..mamam.. sure kat nurseri ajar nih

*rajin mengemas umah, dapor semer..adeh pantang la leka..tgk2 dia dah tolong bukak drawer ngan lemari kat dapor..tak pon masuk bilik..kluarkan semer benda..adeh

*pandai sebot mama ngan papa.. kalo papa dokong, nampak mama sebelah..siap ulor tangan pangge mama buat mulot cebik..pastu mama dah dokong..nampak papa sebelah..ulor lak tangan kat papa..pangge papa papa.. iskh..saje nak org layan dia...

* tak ske sgt main menan dia..cepat bosan..tapi menan org dia suke..benda pelik2 ske sgt main..

*ske panjat badan papa dia bila papa baring..sambil tu picit2 badan papa sampai berbekas geram gamaknye

*kalo mama suroh kiss..dengan senyuman dia kiss.. mama kiss pon takpe..tapi kalo org lelaki kiss dia especially papa dia..siap tolak muka..sambil geleng pale..geli gamaknye org lelaki ciom dia wakakaka

*pangai getik arif, suke sgt intai org..kalo org gi dapor..ske intai dr bawah sofa..ikot pangai sape nih???
satu lagi, nampak je botol susu dr jaoh dah meraung..tak pon dengar je goncangan susu..mengamok sampai hentak2 kaki..iskh..terok tol


Saturday, 13-Oct-2007 11:43 Email | Share | | Bookmark
Hari raya aidil fitri cum my 28th birthday ;)

 
 
 
View all 14 photos...
tak sangka sangat2..hari raya kali ni paling bermakna...sebab celebrate 2 in 1 la katakan..tahun ni umor mama arif dah 28..huhu dah tua aaa...
semoga Allah berkati hidup kami sekeluarga..panjangkan umur mama, murahkan rezeki kami semua...amin..


cerite raya

raya kali ni..memang huru hara sket..walaupon tak meriah mana..tapi since ada nye Abdullah Arif nih dan tambah2 my cousin pulang bercuti dari Glasgow, UK terubat la sket kan...ehehe..
tahon ni raya ala kadar jer..dengan beli baju raya last minute, jas plak memang takmo tempah..nak pakai baju kawen dia tu..so kena ler kami bertemakan warna color=green]ijau lumut[/color]
so yg meriahnye arif la kan..tok (MIL) siap buatkan baju melayu telok belanga-melayu johor khas utk arif mekasih mak

pastu ayahanda ku plak kena keje dipagi raya..huhu..cam besa ler..tahun lepas dia kat Qatar..taun ni kat sini pon kena on call lak...so sehari sebelom raya kami anak beranak (with my mom, adik2, jas, arif) balek ke muar, johor.. sampai2 je..kami terus siapkan juadah utk raya..skali utk berbuka..juadah kami kali ni sama jer cam biasa ketupat, lodeh, rendang daging , kari ayam, sambal kacang (atok buat..wajib nih) dan my mom fav sambal goreng..yummy

malam raya tu..memasing semua lepak2 jer..cam takde raay nak raya pon...ehehe..yg excited nye nak tunggu cousin sampai dr Uk kat KLIA..tuan rumah semer takde sbb gi sambot orang jauh..yang tinggal kat umah..kami2 jer..

kol 3 pagi..tetiba dengar sore kanak2 riang kat luar..wah dah sampai dah dorang...ehehe..masing2 semua bangun excited dok bersembang sampai lupa pagi nanti nak raya..
excited punya excited..masing2 semua lambat bangun..hancusss memasing nye semayang suboh..tau2 jer atok pempuanku kejot ajak semayang..lorrr..dah siang..kelam kabot husband memasing semua mandi gi semayang..isteri2 semer dok umah jaga baby masing2..

so acara biasa pagi raya, bersalaman, bergambar keluarga semer hancuss..arif sempat ambik ngan papa dia ber2 jerk..isk..tak beh nyeeeeee gambar2 lain banyak candid..lintang pukang..acara raya seawal 11pagi (kira lambat..sbb masing2 sebok isi perot dulu) sampai ler ke petang pukol 5..gambar mmg tak dan ambek..sbb ada beg besar kena hangkot (arif ler tu)
malam tu hujan..so masing2 semua keletihan..zzzz







soon will update about the gathering ever..ehehe



[


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net