zam jas n arif's FotoPage

By: zam jas n arif

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 10-Dec-2008 02:17 Email | Share | | Bookmark
Alhamdullillah.. rezeki dari Allah S.W.T

 
dah lama rasanye tak berupdate.. biasanye busy sangat dengan kerja, forum2 onoine chit chat kekadang kurang dah..huhu
ni pon sbb boss ramai bercuti dpt la curi2 masa online kat fp ni..ehehe
ada berita nak kongsi ngan korang.. tak sangka setelah 3-4bulan tunggu akhirnye berjaya jugak hasilnye..ehehe..alhamdullillah

doakan zam berjaya menempuhnye selama 40minggu k.. harap2 kali ni dapat la merasa normal delivery process..ehehhe



Wednesday, 1-Oct-2008 01:46 Email | Share | | Bookmark
Aidilfitri 2008





Friday, 1-Aug-2008 03:14 Email | Share | | Bookmark
entry campor2..

 
 
 
View all 8 photos...
jasmi & Effa wedding on 25-27 May 2008
lama giler tak update fp..bukan takat berhabok.. sawang labah2 pon penoh dah
ni kira wat entry penoh la gini.. sket2 update..ehehe

majlis pernikahan jimmy & effa
















banyak lagi gambar..upload se selow..ekeke..mood masih tengah warm up nih..



plan to buy new house

actually plan beli ni dah lama dah..since april lagi..sbb our office (PROPEL) will movi out to subang end of this year..insyAllah la..
so nak tak nak..mmg kena plan beli umah.. cari punya cari..yang buleh suit badget kami laki bini.. kat area saujana utama , sg. buloh..
survey punya survey..ada la jumpa a few houses yg memang kosong.. owner tak penah dudok..even umah tu dah cecah 4years+.. atlast dapat la sebijik umah kat SBCR (sg. buloh country resort) environment mmg best..sunyi je.. tapi time petang2 meriah gak dengan budak2 main kat playground.. sbb umah kami choose ni dekat bangat ngan playground.. memula nak beli beli umah betol2 depan playground tu.. tapi ada kes bini tuan umah byk songeh, tambah plak termakan hasot ajen (kes ni ajen berebot umah ngan kami la nih) last2 jas surender sbb malas nak gadoh2 sesama melayu..even tuan umah dah janji nak jual kat kami ngan harga mata.. ishhh! melayu mudah lupa

dpt plak umah lain.. selang bape buah pintu..owner chinese.. tapi sanggop rugi, jual harga sama cam owner melayu..janji umah selamat jual..fuhhh legaaa skang ni dah bayar pon 10% kat owner..senyom lebar la uncle tu..ngeh ngeh ngeh.. dah kayoo..ehehe

hat bawah ni la umah kami..insyAllah..takde aral melintang umah ni jadik la milik kami.. tangah dok proses kat bank lagi nih.. hopefully ujong bulan ni settle la




Wednesday, 19-Mar-2008 00:33 Email | Share | | Bookmark
roti telor gedix & menu for kids/toddlers

 
actually sesaja nak share resepi ni..lama dah tempek kat forum nun..tapi tak dan nak tempek kat sini..ehehe

roti telor gedix ni geng2 mama yang bagi nama ekekeke.. sedap giler masa makan kat penang dulu, sampaikan mama mengidam lagi nak makan.. ni kami laki bini try la buat, walaupon rasa maybe tak se perfect kat kedai makan kat penang tu..tapi laju la gak makan roti telor separuh masak ni..ehehe..




Quote:
telor rebos 1/2masak 2 biji (kalo tak ske rebos sebijik pon ok)
nak sedap guna roti cam lam gambo tu..mama pangge roti homemade/roti babu...ekekeke

bakar sket pastu sapu butter
then pecahkan telor tadi curah atas roti..
letak pepper sket (brand ajinomoto sedap) kalo nak pedas, boh black pepper lagi..dah siap!



ni plak resepi yang papa ngan mama prektis bagi arif makan..ehehe.. selain nasik putih, nasik goreng, pasta pon arif suke sangat makan sesambil tu, leh gak mama ngan papa tumpang makan..ehehe ni ada dua resepi papa ngan mama alter sket dari majalah pa n ma tu..eheh.. sebenornye yang rajin masak papa arif..mama ni skali skala je dapat masok dapor..asik berebot je ngan jas..lelama naik nyampah lak dia nak gak masak sendiri ikot tekak dia..huhu




Quote:
chunky pasta

-- any pasta (spiral, macaroni,penne etc) rebus dulu, then lepas tos cincang (utk mudahkan baby mkn, supaya tak tercekik)

sample of pasta :



untuk sos

-- 2-3 sudu butter @ minyak jagung (panas dalam kuali)
-- 1 ulas bawang putih, setengah ulas bawang besar..cincang.. then tumis dengan butter tadi
-- masukkan isi ayam yg dah dicincang (guna ayam cincang ramli pon ok)
-- 1 kotak fresh milk, masukkan lepas dah naik bau, kacau sekata..
-- sedikit garam
-- masukkan sayur campur yg dah di rebus
-- kacau sos sampai sedikit pekat dan isi ayam empuk
-- tuang sedikit krim cheese..ataupon slice kan cheese.. so jadi mac n cheese





Quote:
tomatosoup+pasta

-- any pasta (spiral, macaroni,penne etc) rebus dulu, then lepas tos cincang (utk mudahkan baby mkn, supaya tak tercekik)

untuk soup

-- 2 biji tomato merah(why tomato merah, sbb tak masam, rasa pon sodap) rebus sampai hancur.. kulit tomato tadi cincang..
untuk sos
-- 2-3 sudu butter @ minyak jagung (panas dalam kuali)
-- 1 ulas bawang putih, setengah ulas bawang besar..cincang.. then tumis dengan butter tadi
-- masukkan isi ayam yg dah dicincang (guna ayam cincang ramli pon ok)
-- masukkan soup tomato yg kita buat tadi (kalau tak cukop rajin, bleh je guna tomato puri lam tin, tapi utk baby seeloknye biar fresh)
-- air rebusan ayam
-- sedikit garam
-- masukkan sayur campur yg dah di rebus
-- kacau soup sehingga isi ayam empuk



Monday, 17-Mar-2008 02:41 Email | Share | | Bookmark
arif..arif..mcm2 gelagat

memula masam
agah2 baru nak senyum
sukenyeeee
View all 6 photos...
bile time weekend je..hari yang mama paling suke..sebabnye..mama dengan tak buat ape-ape pon bleh jadik..sehari suntuk lepak ngan arif je..ehehe.. (tak jadik keje)

ye lah bila lagi kan nak spend time ngan arif..weekend je la..sabtu, ahad..
kalau takde pape agenda..mama prefer tak gi mana-mama.. gi umah tok ma, tok pa arif kat sri gombak pon mama malas..malasnye nauzubillah

kan ape..bile dah tinggal berdua je kami anak branak..mama ni suke sangat nyakat arif..ehehe..tapi takde le buli terok2 sangat..paling tidak pon..mama geletek dia sampai dia tergelak besar, goncang2 botol susu..tapi takmo bagi dia susu..tunggu sampai ler dia melalak..

tak pon..time bee*** mama ske sangat skodeng dia..pastu buat-buat bunyi meneran skali..ahaha..adoi kalo papa tau ni parah mama gini..balik kang mau kena fire..sebab pangai cam bebudak buli anak sendirik!! time dia meneran tu slalu gak mama snap muka dia..adoi geliati tengok gelagat dia

tengok la ni..dia baru pas bangkit tido..muka sememeh lagik..mama dah geletek..abeh mama paksa dia senyum tayang gigi dia takmo..ape lagi..pale otak ni berjalan je cari idea nak bagi dia gelak..sambil2 geletek tu.. soh dia tayang gigi.. ermmmmm..baru la ikot cakap mama..ehehe..good boy (ni aksi time mood baik occay..kalo tak..ngamok dia.. )



ni plak tengah doo doo.. ehehe.. baik punya projek mega.. mama lak skodeng.. bila tenagh meneran..tak leh la dia kaco mama shoot ye dak..ehehhe



[<<  <  [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net